Mod de preparare Ciocolata de casa ca la bunici

  1. Punem la fiert, pe foc mic, zaharul si apa. Din momentul in care incepe sa clocoteasca mai lasam 10 minute.
  2. Ulterior adaugam pachetul de margarina si amestecam pana se omogenizeaza.
  3. Cand s-a topit margarina se trage cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut impreuna cu esenta de rom si cacaua.
  4. Se amesteca bine cu mixerul pentru a dizolva cocoloasele de lapte praf.
  5. Adaugam si stafidele si amestecam.
  6. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu margarina si se da la rece.
  7. Inainte de a se da la frigider se poate pune nuca de cocos sau fulgi de migdale.
  8. Se poate imparti compozitia in doua inainte de a amesteca cu laptele praf si cacaua pentru a face ciocolata in doua culori (punandu-se cacaua doar intr-o jumatate de cantitate).