Mod de preparare Clatite americane

  1. Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare. Intai pune laptele si amesteca-l cu zaharul, adauga oul, praful de sare si untul.
  2. Amesteca faina cu praful de copt separat, iar apoi incorporeaz-o treptat in compozitia initiala. Este recomandat sa te folosesti de un mixer ca sa-ti inlesnesti munca.
  3. Amesteca bine pana cand nu se mai vad cocoloasele. Pentru un plus de parfum, poti adauga la aceasta compozitie si un pliculet de zahar vanilat.
  4. Incalzeste o tigaie in care adaugi un varf de cutit de unt. Lasa untul sa se topeasca, iar apoi, cu un polonic mic, ia din compozitia de clatite si toarna in mijlocul tigaii.
  5. Lasa clatita sa se coaca, iar cand vezi ca apar bule in compozitie, intoarce-o si pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.
  6. Serveste-le cu dulceata preferata, cu fructe ori, daca nu te dai in vant dupa gemuri, opteaza pentru miere sau ciocolata.