Mod de preparare Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

  1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa sa dea in clocot, apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 30 minute.
  2. Dupa cele 30 minute, se ia capacaul jos si se lasa laptele sa se raceasca complet, apoi se inlatura scortisoara.
  3. Se amesteca faina cu sarea.
  4. Se adauga ouale, romul, esenta de portocale si Rama Maestro topit si se amesteca bine.
  5. Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen(daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).
  6. Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
  7. Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita Rama maestro topita m(se va adauga cate 1 lingurita de Rama maestro topita inainte de a praji fiecare clatita).
  8. Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.
  9. Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
  10. Se servesc umplute cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate sau goale, garnisite cu zahar pudra, coniac, miere, sirop de artar sau fructe proaspete.