Mod de preparare Clatite ca la bunica

  1. Se cerne faina, se adauga peste ea sifonul si se amesteca usor cu telul.
  2. Se adauga si coaja de lamaie, zaharul si sarea.
  3. Daca compozitia este prea groasa se adauga putin sifon; daca este prea subtire se adauga putina faina.
  4. Este bine sa lasam compozitia la frigider sa se “aseze” timp de o ora.
  5. Se toarna ulei( eu pun uleiul intr-o cana si torn cu cana apoi il torn la loc) intr-o tigaie si se pune pe foc(  eu ca sa am spor lucrez la doua tigai).
  6. Cand se incinge se toarna la loc in cana.
  7. Se ia cu polonicul compozitie si se toarna in tigaie, invartind usor tigaia in mod circular pentru a se uniformiza compozitia.
  8. Se aseaza pe ochiul aragazului, dupa 1-2 minute ( in functie de foc) se intoarce pe cealalta parte pe care se tine tot atata timp.
  9. Se rastoarna pe o farfurie mare intinsa.
  10. Asa se coc pe rand toate foile de clatita. Cand sunt gata se incepe a le unge cu gem.
  11. Se servesc cand se mai racoresc.