Mod de preparare Clatite cu crema de vanilie

Aluatul:

1. Se mixeaza toate ingredientele (mai putin uleiul pe care il folosim la uns tigaia) pana devine un aluat smantanos.

2. Pregatim tigaia incinsa si facem clatitele rand pe rand.

Crema:

1. Galbenusurile se freaca cu zahar si se diluieaza cu 2-3 lg de lapte, se adauga faina si se amesteca bine sa nu fie cocoloase.

2. Se aduga treptat 250 ml lapte si margarina taiata in bucatele, se pune la fiert la foc mic.

3. Se adauga si restul de lapte si fierbem in continuare pana se ingroasa.

4. Dupa ce a fiert si am lasat sa se raceasca, adaugam albusurile batute spuma cu 10 g zahar si stafidele inmuiate in rom.

5. Clatitele se umplu cu crema, le asezam intr-un vas de yena, le pudram cu zahar si le tinem pana le consumam in cuptorul incalzit.