Mod de preparare Clatite cu crema si sos de mure

  1. Faina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga galbenusurile, apa minerala, zaharul, margarina sau uleiul, esentele.
  2. Se amesteca pana se obtine un aluat mai gros.
  3. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie amestecand incet cu o spatula.
  4. Daca aluatul e prea gros se mai adauga apa sau lapte.
  5. Se unge tigaia si se adauga un polonic de compozitie si se coace pe ambele parti.
  6. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu amidonul.
  7. Cand laptele a fiert se iau cateva linguri si se adauga peste compozitia de ou si amidon amestecand continuu.
  8. Compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc.
  9. Cand incepe sa se ingroase se da focul la mic si se mai amesteca circa 1 min.
  10. Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie pentru a nu face crusta.
  11. Fiecare clatita se umple cu o lingura de crema si cateva picaturi de sos, se ruleaza si se taie in trei ptr a forma mici rulouri.
  12. Se decoreaza cu sos de mure.