Mod de preparare Clatite cu frisca si multe fructe

  1. Se cerne faina.
  2. Se adauga peste ea sifonul.
  3. Se amesteca usor cu telul.
  4. Se adauga si coaja de lamaie, zaharul si sarea.
  5. Daca compozitia este prea groasa se adauga putin sifon; daca este prea subtire se adauga putina faina.
  6. Este bine sa lasam compozitia la frigider sa se “aseze” timp de o ora.
  7. Se toarna ulei (eu pun uleiul intr-o cana si torn cu cana apoi il torn la loc) intr-o tigaie si se pune pe foc (eu ca sa am spor lucrez la doua tigai).
  8. Cand se incinge se toarna la loc in cana.
  9. Se ia cu polonicul compozitie si se toarna in tigaie, invartind usor tigaia in mod circular pentru a se uniformiza compozitia.
  10. Se aseaza pe ochiul aragazului, dupa 1-2 minute (in functie de foc) se intoarce pe cealalta parte pe care se tine tot atata timp.
  11. Se rastoarna pe o farfurie mare intinsa.
  12. Asa se coc pe rand toate foile de clatita.
  13. Se lasa putin sa se raceasca, timp in care curatam fructele (si eventual le taiem in felii mai mici).
  14. Apoi asezam alternativ o foaie de clatite, peste care punem frisca, fructe si dulceata.
  15. Peste ultima foaie intindem un strat de frisca peste care asezam felii de portocala sirop de la dulceata, alone, etc.