Mod de preparare Clatite cu mere

Preparare blat:

1. Se bat oualele.
2. Se amesteca faina cu laptele, pus treptat, cu romul si se adauga peste oualele batute.
3. Cand compozitia a devenit omogena, se pune la frigider cel putin 30 minute.
4. Se prajesc din ea 8 clatite subtiri, in foarte putin ulei.
5. Se lasa apoi clatitele la racit, timp in care se pregateste umplutura.

Preparare crema:

1. Se topeste margarina si se adauga merele rase pe razatoarea mare.
2. Se presara apoi zaharul si scortisoara, calindu-se pana se absoarbe tot sucul lasat de mere.

Asamblare si decorare:

1. Se umple clatitele si se impaturesc in patru.
2. Se pot servi flambate.
3. Pentru aceasta se presara cu zahar si se stropesc cu coniac.
4. Se aprind chiar inainte de a le servi al masa.
5. Flacara se stinge repede si clatitele vor primi un gust deosebit de zahar caramelizat.