Mod de preparare Clatite cu mere imbatate

  1. Se bat laptele, faina, oul, albusul si 2 linguri de zahar fin pana obtinem o compozitie ca o smantana (nici prea groasa, nici prea subtire) pentru clatite.
  2. Se infierbanta tigaia, se unge cu margarina Rama si se coc clatitele pe ambele parti, pana se rumenesc, dupa metoda clasica.
  3. Intre timp pregatim si umplutura.
  4. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem feliute.
  5. Le punem intr-un bol si adaugam zeama de lamaie, zahar pudra vanilat, scortisoara si 2 linguri de rachiu de mere.
  6. Le amestecam si le lasam sa se patrunda putin.
  7. Int-o alta tigaie punem margarina Rama sa se topeasca, la foc mediu.
  8. Peste margarina Rama punem merele, zaharul fin, 2 linguri rachiu de mere, scortisoara si lasam sa se caleasca 5-10 minute.
  9. Dupa ce s-au rumenit, le dam deoparte si putem umple clatitele rulouri sau plic.
  10. Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahar vanilat.