Mod de preparare
Clatite inimoase
- Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
- Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.
- Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.
- Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.
- Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime, pana cand s-au rumenit.
- Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.
- Alunele decojite se toaca marunt.
- Coaja de portocala se taie cubulete.
- Se incinge o togaie la foc potrivit.
- Se adauga putina margarina Rama si se lasa sa se topeasca.
- Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.
- Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de potocale confiate.
- Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc, apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.
- Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.