Mod de preparare Clatite inimoase

  1. Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
  2. Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.
  3. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.
  4. Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.
  5. Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime, pana cand s-au rumenit.
  6. Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.
  7. Alunele decojite se toaca marunt.
  8. Coaja de portocala se taie cubulete.
  9. Se incinge o togaie la foc potrivit.
  10. Se adauga putina margarina Rama si se lasa sa se topeasca.
  11. Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.
  12. Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de potocale confiate.
  13. Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc, apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.
  14. Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.