Mod de preparare Clatite pufoase

  1. Intr-un vas se cerne faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
  2. Se amesteca bine.
  3. In alt vas se amesteca laptele batut cu ouale, zaharul, untul si esenta de vanilie.
  4. Cu lingura se omogenizeaza bine aceasta compozitie.
  5. Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte batut, oua, etc.
  6. Se amesteca foarte usor, asa ca aluatul sa fie cu cocoloase de faina - se lasa 15-20 de min sa stea.
  7. Foarte important aluatul sa fie cu cocoloase, altfel nu vor fi atat de pufoase.
  8. Cu o lingura umezita in apa luati portii de aluat si le puneti pe o tigaie teflonata, unsa cu putin ulei.
  9. Se rumenesc bine pe ambele parti, focul sub tigaie trebuie sa fie mediu.
  10. Se scot clatitele pe farfurie acoperita cu servetele, acestea vor absorbi uleiul din ele.
  11. Se servesc calde sau reci - cu gem, smantana, finetti sau orice alte creme preferate.