Mod de preparare Clatite pufoase cu branza in sos de vanilie

Aluatul:

1. Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga margarina Rama Maestro topita, laptele si vanilia.

2. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt; se omogenizeaza.

3. Compozitia se lasa la frigider cel putin 15 minute.

4. O tava de teflon se unge cu ulei si se incinge.

5. Se pune cate un polonic din compozitie, invartind tigaia astfel incat sa ajunga compozitia peste tot.

6. Se coc clatitele pe ambele parti.

Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura.

Crema:

1. Branza se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusul; se omogenizeaza.

2. Pe fiecare clatita se intinde cate o lingura din crema.

3. Marginile clatitei se aduc spre interior (nu trebuie sa se suprapuna, trebuie sa mai ramana spatiu intre margini), apoi se ruleaza.

4. Rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 15 minute, la foc mare.

Sosul:

1. Laptele se pune la incalzit.

2. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si vanilia.

3. Peste compozitia de oua se toarna, in fir subtire, laptele.

Clatitele se servesc pe sosul de vanilie si stropite cu ciocolata.