Mod de preparare Colac vienez

Preparare aluat:

1. Se freaca drojdia cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte si 2 linguri de faina.
2. Maiaua se lasa la cald sa creasca pentru 15 minute.
3. Se dizolva zaharul ramas in laptele caldut.
4. Se cerne faina intr-un castron si in mijlocul ei se face o adancitura in care se toarna maiaua, laptele, galbenusurile frecate cu sare si coaja de lamaie.
5. Se framanta un aluat ca de cozonac, in care se incorporeaza treptat margarina topita.
6. Se lasa sa creasca la calm cam o ora.

Preparare umplutura si asamblare:

1. Se freaca margarina spuma cu zaharul, se adauga aromele si se omogenizeaza.
2. Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 cm.
3. Se imparte in 3 fasii lungi, pe care se intinde umplutura, lasand o margine libera de 2-3 cm.
4. Se ruleaza fasiile pe lungime, se impletesc si se unesc capetele, dand forma de colac (de rotund).
5. Se aseaza intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt unsa cu margarina si se lasa sa creasca in forma cam jumatate de ora.
5. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc iute timp de 10 min, apoi la foc mijlociu 45 min.
6. Se scoate colacul din cuptor si se unge cu galbenus.
7. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate, indepartand hartia.