Mod de preparare Colacei- diner rolls

  1. Se pun toate incredientele pentru aluat(mai putin 55 g de margarina si un ou batut) in cuva de la masina de facut paine in acesta ordine sau in ordinea recomandata de producator (la mine e prima data lichid si apoi solid, la sfarsit drojdia).
  2. Se selecteza functia "aluat".
  3. Daca e cazul ajutati cu o spatula de cauciuc aluatul (de pe marginile cuvei).
  4. Cand s-a terminat programul scoateti aluatul din cuva pe o suprafata data cu faina si impartit in doua.
  5. Formati din fiecare jumatate cate un cerc cu diametrul de aprox. 30 cm.
  6. Ungeti cercurile cu cele 55 g de margarina Rama moale.
  7. Taiati fiecare cerc in 8 fasii (ca si pizza).
  8. Rasuciti fin dar strans, in forma de spirala, fiecare felie dinspre partea mai lata inspre cea mai ingusta.
  9. Asezati-le cu fata in jos pe o foaie de copt.
  10. Lasatii sa mai dospeasca acoperite cu un prosop curat pana se incalzeste cuptorul.
  11. Incalziti cuptorul la 180 C.
  12. Coaceti-le in cuptorulut preincalzit pentru 10 -15 min, pana se fac aurii.
  13. Inainte de a le da la cuptor ungeti-le cu oul batut.
  14. Cele mai bune sunt atunci calde, dar se pot si pune in congelator.