Mod de preparare Coltunasi cu gem de mure

  1. Faina, apa, zaharul, sarea si zaharul vanilinat se amesteca toate la un loc. Trebuie sa iasa un aluat potrivit de moale.
  2. Se lasa sa se odihneasca la caldura 10 de minute.
  3. Dupa ce s-a odihnit, se intinde o foaie subtire si se taie patrate cat vrem sa fie de mari coltunasii.
  4. In mijlocul fiecaruia se pune 1 lingura de gem si se impatureste.
  5. Se trage cu furculita pe margini ca o margine zimtata ca sa nu iasa afara gemul la fierbere.
  6. O oala cu apa se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se pun coltunasii la fiert.
  7. Se lasa cam 10-12 minute la fiert si cand sunt gata se ridica la suprafata.
  8. Pesmetul se prajeste cu un stop de ulei pana devine mai inchis la culoare, maroniu.
  9. Se amesteca cu zaharul, scoartisoara si nucsoara.
  10. Coltunasii se scot de la fiert cu spumiera si se pun peste pesmet. Se amesteca ca sa ii acopere complet cu pesmet.
  11. Se pot servii atat calzi cat si reci.