Mod de preparare Coltunasi cu mere si nuci

  1. Intr-o salatiera amestecati iaurtul cu uleiul si margarina Rama, impreuna cu 100 g zahar pana obtineti un aluat moale.
  2. Adaugati faina amestecata cu drojdia si framantati bine.
  3. Impartit aluatul in 12 bucati si le acoperiti cu o panza. Lasati-le apoi la rece 2 ore.
  4. Zdrobiti miezul de nuca, curatati merele de coaja si seminte si le taiati bucatele mici.
  5. Amestecati-le cu restul de zahar, scortisoara, nuci si biscuiti farmitati.
  6. Pe o planseta faceti din aluat discuri de cca 15 cm diametru.
  7. Puneti pe fiecare disc o lingura din amestec, indoiti la jumatate si lipiti.
  8. Ungeti coltunasi cu albus. si puneti-i la copt penru 30-35 de minute pana cand devin aurii.