Mod de preparare Cornulete

  1. Se lasă margarina la temperatura camerei, pentru a se înmuia şi a fi uşor de preparat.
  2. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământându-se bine compoziţia rezultată, până la omogenizare. Faina se adauga astfel incat aluatul rezultat sa nu se lipeasca de degete. De preferinţă se lasă la frigider până a doua zi, pentru a ieşi mai fragede cornuleţele.
  3. Se împarte în 4 părţi egale compoziţia. Pe un fund de lemn se întinde cu sucitorul aluatul, în formă rotundă şi se taie cu un cutit bine ascuţit (sau o ustensilă specială pentru aluaturi, de preferinţă), în 8 parţi egale.
  4. Se adaugă umplutura – bucăţică de rahat sau dulceaţă cu nuci şi se rulează de la partea lată spre cea îngustă.
  5. Se aşează într-o tavă unsă cu margarina şi se lasă la cuptor, la foc mic. După coacere, se presară zahăr pudra.