Mod de preparare Cornulete cu nuca si marmelada

 

  1. Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.
  2. Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura, in care punem treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta si laptele caldut.
  3. Framantam bine aluatul adaugand Margarina RAMA topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.
  4. Impartim aluatul in 5 bucati egale, pe care le intindem pe masa presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm.
  5. Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat), taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.
  6. Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata.
  7. Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam.
  8. Le asezam in tava unsa,sau tapetata cu hartie de copt.
  9. Le lasam la dospit circa 20 de minute.
  10. Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu.
  11. Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.