Mod de preparare Cornulete fragede cu gem

  1. Se freaca cu o lingura margarina cu praful de copt, stins cu otet si apa, pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.
  2. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen.
  3. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.
  4. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina.
  5. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica.
  6. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mica puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita.
  7. Rulati dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava.
  8. Asa procedati pana se termina aluatul (mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz).
  9. Se dau la cuptor la foc mediu 25-30 min.
  10. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.