Mod de preparare Cornulete in doua culori (de post)

  1. Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.
  2. Pentru aluat, ingredientele se amesteca in ordinea scrisa, doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa calduta cu un pic de zahar).
  3. Se fac foi mititele rotunde (cea cu cacao mai mica decat cea simpla) si se suprapun.
  4. Dupa ce se suprapun se mai intind un pic pentru a se aplatiza bine.
  5. Se taie triunghiuri pe care se aseaza cate un cubulet de rahat, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica.
  6. Se unge o tava cu margarina Rama, se aseaza cornulete si se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mediu.
  7. Imediat cum luati cornuletele din cuptor se dau fierbinti prin siropul rece, se insiropeaza un pic pe toate partile, si apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau zahar.
  8. Aceste cornulete se pot servi si simple, fara a fi insiropate si apoi date prin nuca de cocos.
  9. Se mananca atat calde cat si reci.