Mod de preparare Cornuri cu marmelada

  1. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.
  2. In 100 ml lapte se pune zaharul si vanilia, se amesteca si se raceste, albusurile se separa.
  3. Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei si se framanta circa o ora pana ce aluatul se desprinde de pe maini, apoi se pune deasupra un servet si se lasa la crescut.
  4. Aluatul se portioneaza in bucati de 100 g se fac niste mingiute si se lasa la crescut vreo 15 minute.
  5. Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema.
  6. Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada, se ruleaza, formand un cornulet care se aseaza in tava unsa.
  7. Dupa ce s-au modelat toata cantitatea de aluat formandu-se cornuletele asezate in tava de cuptor se ung cu ou deasupra si se baga la cuptor cam 30 de minute la foc mediu.
  8. Apoi se scot si cand sunt fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.