Mod de preparare Cornuri cu mere

  1. Dizolvam drojdia in 2-3 linguri de lapte cald.
  2. Zaharul si margarina se dizolva in restul de lapte cald, apoi se amesteca cu drojdia.
  3. Adaugam faiana si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
  4. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
  5. Merele se curata si se rad.
  6. Se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara, circa 10 minute.
  7. Intindem apoi aluatul si il taiem fie in triunghiuri fie in dreptunghiuri.
  8. Punem cate o lingurita din mere si rulam.
  9. Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu un pic de ulei si le mai lasam inca 15 minute.
  10. Ungem cu oul amestecat cu 2 linguri de lapte si dam la cuptor la foc potrivit.
  11. Cand sunt gata, le scoatem si le ungem cu un pic de miere sau 2 linguri de zahar amestecate cu 2 linguri de apa.