Mod de preparare Coronita cu mac si ciocolata

  1. Se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia maruntita, 1 ou, coaja rasa de lamaie, 250 ml lapte si margarina si se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
  2. Se acopera aluatul cu un stergar si se lasa la cald 1 ora ca sa dospeasca.
  3. Intre timp se amesteca macul macinat cu laptele praf si cu 200 gr zahar si cei 250 ml lapte ramasi.
  4. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde intr-o foaie dreptunghiulara.
  5. Se intinde umplutura de mac si se ruleaza.
  6. Se ung capetele cu albus de ou si se lipesc formand o coronita.
  7. Se aseaza in tava de tort si se taie din loc in loc ca sa se vada compozitia de mac.
  8. Se unge cu ou amestecat cu 50 gr zahar pudra si se coace 40 minute la foc potrivit.
  9. Dupa 20 de minute o scoti si se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda.
  10. Se unge cu zeama de lamaie.