Mod de preparare Coronita de ciocolata cu crema de ricotta

  1. Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml. de apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
  2. Se incinge cuptorul la 180 grade C (160 grade C cu ventilator sau trapta 203); se unge tava.
  3. Se freaca margarina adaugandu-se treptat zaharul.
  4. Se face un piure din prune, cu tot cu zeama.
  5. Se adauga piureul de prune impreuna cu vanilia si sarea la compozitia de margarina Rama cu zahar.
  6. Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.
  7. Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao.
  8. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele.
  9. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
  10. Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins.
  11. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma.
  12. Apoi se desprinde din forma si se asaza prajitura pe un gratar pentru prajituri.
  13. Se lasa sa se raceasca de tot.
  14. Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina.
  15. Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema.
  16. Se asaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta.
  17. Deasupra se presara praf de cacao si se serveste imediat.
  18. Prunele pot fi inmuiate dupa preferinte in vin rosu sau vin de Porta.
  19. In loc de prune se pot folosi caise uscate.