Mod de preparare Coronita de cozonac

  1. Se pune laptele cu zaharul si coaja de lamaie si de portocale pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.
  2. Se cerne faina, se pune drojdia si se toarna laptele treptat, framantand continuu.
  3. Se pun apoi, pe rand, ouale, romul, vanilia, uleiul incalzit si se framanta bine pana se desprinde aluatul de lighean.
  4. Se lasa la crescut timp de o ora si se pregateste intre timp umplutura: se bat albusurile spuma si se adauga pe rand nuca macinata, stafidele, zaharul si cacaoa.
  5. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde o foaie, se pune toata umplutura, se ruleaza, se pune cozonacul intr-o tava de savarina unsa cu ulei, se lasa sa creasca 10 -15 de minute, apoi se da la cuptor pentru 30 de minute.
  6. Se amesteca margarina cu zaharul si faina pentru glazura si cand cozonacul este aproape copt, se unge cu ou, apoi cu glazura si se mai lasa la cuptor 5 - 10 de minute.