Mod de preparare Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi

  1. Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul, adaugam laptele, praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini. Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.
  2. Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.
  3. Pentru glazura, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si batem bine pana se topeste apoi incorporam nuca macinata.
  4. Se pregatesc formele (se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa (3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma. Imbracam toate formele, le asezam intr-o tava pentru copt.
  5. Mai intai punem cate o nuca din dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.
  6. Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.
  7. Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.