Mod de preparare Country style doughnuts

  1. Se face o maia din lapte, zahăr, sare şi drojdie.
  2. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul.
  3. Începem să frământăm.
  4. Adăugăm şi apă călduţă până când aluatul capătă consistenţa aluatului de pâine, până când devine pufos.
  5. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la dospit pentru 30-45 de minute, într-un loc călduros.
  6. După ce s-a dospit mai frământăm preţ de 5 minute, iar apoi întindem aluatul pe suprafaţă pudrată cu făină.
  7. Decupăm gogoşii şi înainte de a-i coace în ulei încins îi mai lăsăm la dospit 5 minute.
  8. La sfârşit îi ungem cu miere de prună şi îi tavălim prin miez de nucă.
  9. De adaugat e faptul că eu am “ameţit” nuca în chopper 2 min.