Mod de preparare Cozonac

  1. Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele.
  2. Lasam la racit. Intre timp, aprindem cuptorul. Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar, 2 linguri de faina, alte 2-3 de lapte.
  3. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina.
  4. Cand si-a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.
  5. Din cand in cand ne inmuiem mainile in margarina Rama Maestro topita, nu turnam direct in aluat. Treptat framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo, vreme de juma de ceas.
  6. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, apoi intindem fiecare bucata cu mana pe masa unsa cu Rama Maestro topita.
  7. Umplem cu ce dorim (cacao, nuca, stafide, rahat, fulgi de ciocolata, etc).
  8. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar.
  9. Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute.