Mod de preparare Cozonac

  1. Se prepara plamada frecand drojdia cu 2 linguri de zahar pana se inmoie, se adauga lapte caldut si faina pana la consistenta unei smantani groase si se lasa la caldura sa dospeasca.
  2. Dupa ce a crescut se amesteca cu faina proaspat cernute, restul de lapte si galbenusurile de oua si se framanta incet pana se incorporeaza totul.
  3. Se adauga mirodeniile.
  4. Din aceasta clipa incepe framantatul propriu-zis timp de o ora.
  5. Timp de 30 de minute se pune treptat zaharul si se framanta pana nu se mai simte la mana.
  6. Nu e nevoie sa se framante in forta!Apoi timp de inca 30 de minute se pune treptat uleiul si margarina si se framanta pana se incorporeaza tot.
  7. Se lasa la crescut, apoi se formeaza cozonacii, umpluti sau nu(dupa preferinta) cu nuca, stafide sau rahat si se pune la copt.