Mod de preparare Cozonac

  1. Laptele, zaharul, sarea se pun intr-un vas si se incalzesc pana se dizolva zaharul.
  2. Faina se cerne intr-un lighean; intr-o parte a vasului cu faina se face o maia din drojdie si putin lapte cald, care se lasa sa faca spuma.
  3. Ouale se bat intregi, bine.
  4. In vasul cu faina se pun laptele si ouale, esenta de rom, stafidele inmuiate; se amesteca cu mana si se adauga ulei putin cate putin.
  5. Se bate bine aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini.
  6. Aluatul bine batut se lasa sa creasca intr-un loc cald.
  7. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua parti.
  8. Fiecare parte se intinde pe un fund si se presara cu nuca macinata amestecata cu cacao.
  9. Se ruleaza, apoi.
  10. Se aseaza in tavi de cozonac unse cu ulei.
  11. Se lasa iar sa creasca aluatul in tavi, iar cand sunt aproape crescuti si gata de bagat la cuptor se ung cu ou batut, pentru luciu.
  12. Se coc in cuptorul preincalzit.