Mod de preparare Cozonac

Maiaua

1. Intr-un castron punem 300 gr faina in care incorporam 2 lg zahar, 1/2 pachet margarina Rama si laptele caldut.

2. Se face cu cel putin o ora inainte de framantat.

Framantatul cozonacilor

1. Intr-un lighean mai mare se adauga 1 kg faina.

2. Se face o gaura in mijloc si rasturnam maiaua.

3. Se adauga pe rand cele 5 oua, apoi adaugam si restul de lapte.

4. Topim margarina Rama si o data cu ea incalzim si uleiul cu care se framanta bine cozonacul pana nu se mai lipeste de mana.

5. Se lasa la dospit aproximativ 60 minute.

6. Se imparte apoi aluatul in 2 parti egale care se intind pe masa cu mana, nu cu sucitorul.

Umplutura

1. Topim 300 gr ciocolata de menaj cu putin ulei si in ea incorporam nuca macinata.

2. Rulam cozonacii cu aceasta umplutura si ii asezam in tavi unde se lasa sa mai creasca si apoi ii introducem in cuptorul incalzit pentru aproximativ 40 minute.

3. Cand sunt bine rumeniti ii ungem cu ou si zahar sau cu ou si mac si ii acoperim cu un prosop.