Mod de preparare Cozonac

  1. Se face o maia din 200 gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald.
  2. Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale, moale.
  3. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si margarina rama, iar la sfarsit laptele cald. Se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.
  4. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar mici "basicute" pe aluat.
  5. Se lasa la crescut intr-un loc cald si ferit de curent.
  6. Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacaoa, nuca de cocos, esentele, stafidele, ciocolata rasa si nucile cu alunele prajite si sfaramate cu sucitorul.
  7. Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut pentru 30 minute in tava tapetata cu hartie de copt. 
  8. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45 minute la foc potrivit.