Mod de preparare Cozonac argesean

  1. In laptele cald topiti margarina, apoi adaugati galbenusurile frecate cu 250 gr zahar si la urma faina.
  2. Adaugati grajdia dizolvata in putin lapte cald si amestecata cu o lingura de zahar.
  3. Adaugati sucul si coaja de lamaie, amestecati bine si puneti aluatul la frigider pentru 24 ore.
  4. Acest aluat nu trebuie framantat mult si nu se tine la cald pentru dospit.
  5. Intindeti din aluat 3 foi egale.
  6. Bateti albusurile spuma adaugand zaharul ramas, vanilia, romul, cacao si nucile.
  7. Ungeti fiecare foaie de aluat cu umplutura, suprapuneti foile ca la tort si apoi rulati-le strans.
  8. Puneti rulada obtinuta intr-o forma de cozonac, unsa cu margarina si tapetata cu faina si coaceti la foc mare primele 15 minute, apoi la foc domol 40 minute.