Mod de preparare Cozonac cu branza si stalide (stollen)

1. Eu am preparat aluatul in masina de paine.
2. Am folosit drojdie uscata, asa ca nu am mai facut maia.
3. Daca folositi drojdie proaspata, frecati-o cu 3-4 linguri de lapte indulcit si 2 linguri de faina.
4. Apoi se acopera maiaua cu mai multa faina si se lasa la crescut in jur de 10 minute, pana ce faina cu care am acoperit-o crapa.
5. Margarina topita se amesteca cu uleiul
6. In cuva masinii se pune zaharul dizolvat in lapte caldut, galbenusurile, sarea, si o parte din margarina topita amestecata cu ulei.
7. Apoi adaugam faina si drojdia uscata sau maiaua.
8. Se porneste masina si in primele 10 minute de framantare se adauga pe rand restul de margarina topita amestecata cu ulei
9. Daca framantati cu mana, ungeti-va mereu mana cu margarina topita, pana se incorporeaza toata in aluat.
10. Incorporati fructele uscate in aluat( stafide, merisor, caise inmuiate in rom amestecat cu esenta de migdale timp de cel putin o ora.).
11. Se lasa la crescut intr-un loc caldut ferit de curenti de aer, acoperit, pana isi dubleaza volumul.
12. Chiar inainte de a fi gata aluatul, facem umplutura de branza amestecand toate ingredientele.
13. Divizam aluatul in doua, il intindem in forma de dreptunghi, presaram cu gris si ungem cu branza, rulam, apoi impletim cele 2 rulouri, le ungem cu ou batut si dam a cuptorul incalzit la 210 grade pentru aproximativ 15 minute, apoi reducem focul la minim si mai coacem aproximativ 35-40 de minute, pana ce s-a rumenit frumos.