Mod de preparare Cozonac cu mac

  1. Se dizolva drajdia cu o lingura de apa calduta, 1 lingurita de zahar, 2-3 lingurite cu faina si se lasa la cald.
  2. Se fierb 5 lingurite de lapte cu zahar vanilat si 6 linguri de faina, se amesteca bine si cand s-a mai racorit se pune peste drojdie si se lasa sa creasca.
  3. Galbenusurile se freaca cu sarea si zaharul pana se obtine o crema spumoasa. 
  4. Peste faina cernuta se adauga plamadeala crescuta, galbenusurile, albusurile batute spuma, laptele putin cate putin si margarina Rama topita.
  5. Se framanta foarte bine si se lasa la crescut.
  6. Macul se fierbe cu putin lapte se adauga rahatul taiat bucatele.
  7. Se intinde foaie nu foartea groasa, se adauga umplutura de mac, se ruleaza, se pun in tavi si se mai lasa la crescut cca 1 ora.
  8. Se unge cu galbenus deasupra si se da la copt.