Mod de preparare Cozonac cu nuca

  1. Se pregatestew o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar si 2 linguri faina.
  2. Se lasa la dospit 30 min, se amesteca apoi plamada cu faina, se adauga restul ingredientelor, pe rind, se framinta aluatul 30 min, adaugind cite putina margarina rama topita, pina ce aluatul face besicute.
  3. Se lasa la crescut o ora.
  4. Separat se pregateste umplutura, amestecind nuca macinata, cu zaharul, cacaua, si esentele, iar la sfirsit se adauga albusurile batute spuma.
  5. Se imparte in doua, se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei, se intinde umplutura pe toata suprafata, se ruleaza si se pune in tavile unse bine cu margarina rama maestro.
  6. Se lasa sa creasca 20 min in tavi.
  7. Se ung cu galbenus de ou, si se presara mac, apoi se baga la cuptor o ora.