Mod de preparare Cozonac cu nuca

Aluatul:

  1. Se fierb 200 ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100 gr faina amestecand foarte repede, apoi se lasa la racorit.
  2. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar, apoi se lasa la crescut.
  3. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina.
  4. Adaugam galbenusurile, laptele, uleiul, margarina topita pe baie de abur, arome, zahar.
  5. Se framanta un aluat bine de tot. Cu cat aluatul este mai bine framantat cu atat iese cozonacul mai pufos.
  6. Se lasa la crescut in loc cald si ferit de curenti de aer.
  7. Din aceasta cantitate ies doi cozonaci.
  8. Umplutura: macul macinat se opareste cu laptele si zaharul.

Asamblare:

  1. Aluatul se imparte in doua parti, se intinde foaie, se intinde jumatate din crema de mac si apoi rulam.
  2. Punem in tava de cozonac si lasam sa creasca 30 min, ungem cozonacii cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte, apoi dam la cuptor 50 min la foc mic.