Mod de preparare Cozonac cu nuca

Aluat

  1. Mai intai se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de zahar.
  2. Se pregateste maiaua, oparind 3 linguri de faina cu 100 ml lapte clocotit.
  3. Cand s-a racorit se incorporeaza drojdia, se presara faina si se acopera sa creasca.
  4. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.
  5. Cand maiaua a crescut, se adauga faina, galbenusurile, laptele caldut si se framanata.
  6. Se incorporeaza in acste timp si margarina topita si uleiul, vanilia si romul.
  7. Se framanta pana cand aluatul incepe sa faca basici si se desprinde de pe vasul de framanatat. Se lasa sa creasca 40 min.
  8. Umplutura: miezul de nuca se coace putin in cuptor,se trece apoi prin masina de macinat nuca,se amsteca cu albusurile batute spuma impreuna cu zaharul pe baie de abur.

Asamblare:

  1. Aluatul crescut se imparte in 4 parti egale, se intind foi pe care se intinde acesta crema si se ruleaza strans.
  2. Se impletesc cate doua. Se fac astfel 2 cozonaci impletiti.
  3. Se pun in tava si se lasa la crescut 30 min.
  4. Se dau cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se coc la foc mic 1 ora.