Mod de preparare Cozonac cu nuca

  1. Se prepara maiaua din laptele caldut, 150 gr zahar, margarina topita si racita, sare si drojdie (intr-un lighenas de plastic sa tina cald). Se amesteca toate bine si se lasa la dospit o ora.
  2. Apoi se incepe faramantare cozonacului, se pun 2 oua si se omogenizeaza, se adauga laptele batut caldut si se omogenizeaza, apoi coaja de portocale, o jumatate din stafide si la urma faina. Se framanta 30 de minute pana se desprinde de pe vas. Trebuie sa fie un aluat un pic mai moale ca cel de paine, altfel nu iese pufos. Se lasa la crescut 30 minute.
  3. Aluatul se imparte in 6 parti egale, din care facem foi pe care le ungem cu umplutura. Se ruleaza si se impletesc cate doua.
  4. Intre timp se prepara umplutura. Nuca macinata se amesteca impreuna cu restul de zahar, cacaua, romul, stafidele, un ou si un albus. Se formeaza o crema pe care o punem pe foile de cozonac.
  5. Cozonacii se pun in tavi unse cu margarina si tapetate cu faina. Cantitatile sunt pentru 3 cozonaci.
  6. Galbenusul ramas se bate cu o lingurita de lapte si se ung cozonacii care se lasa la crescut in tava 15 minute. Apoi se pun in cuptorul incalzit la foc mediu timp de 45 minute. Din 20 in 20 minute se ung cu galbenus, apoi inainte sa fie scosi se presara cu mac .
  7. Se scot din forme cat sunt calzi dar nu se pot taia pana nu se racesc ( se cruzesc).