Mod de preparare Cozonac cu nuca si cacao

  1. Pentru inceput se fierbe laptele cu 8 linguri de zahar.
  2. Intr-un vas se pune faina, apoi se face o gaura in mijloc, se faramiteaza drojdia si se adauga putin lapte si se lasa sa creasca.
  3. Intre timp se topeste margarina, care se amesteca cu nuca, cu albusurile, cu cacaua si cu cele 2 lg. de zahar.
  4. Mai departe, se incorporeaza laptele in faina, se adauga galbenusurile, esenta de rom si coaja de lamaie.
  5. Se framanta bine aluatul si se lasa aprx. o ora la crescut.
  6. Dupa ce a crescut, alautul se imparte in 2 si se intinde fiecare bucata, se pune compozitia, se infasoara bine, se ruleaza si se pune in forme de cozonac, dupa care se mai lasa iar la crecsut aprx. 30 de minute.
  7. Se ung cu un ou si se dau la cuptor, iar dupa ce se scot din cuptor se mai lasa 10 min in forme.