Mod de preparare Cozonac cu susan

  1. Faci mai intai maiaua din drojdie, jumatate din cantitatea de apa calduta, o lingura de zahar si o lingura faina.
  2. Dupa ce a dospit putin adaugi peste restul de faina aceasta compozitie si incepi sa framanti incorporand treptat banana pasata, apa calduta in care dizolvi zaharul, esenta de vanilie, de lamaie si coaja rasa.
  3. Separat fierbi stafidele in putina apa 5 minute, le scurgi si le adaugi in aluat.
  4. Bati apoi aluatul cu margarina pana se desprinde de vas si il lasi la dospit la cald 45 minute.
  5. Dupa ce a crescut il imparti in doua painici din care formezi doua suluri pe care le rulezi si le asezi in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  6. Fierbi un sirop dint-o cana cu apa si 3 linguri de zahar il lasi sa se raceasca si ungi cu el cozonacul.
  7. Presari desupra cu susan si il dai la cuptorul incins 45 de minute la foc mediu.