Mod de preparare Cozonac foarte pufos si aratos

  1. Laptele, zaharul, sarea, drojdia se dizolva, laptele trebuie sa fie putin caldut, dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta; se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.
  2. Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca vreti se poate pune si unu galbenus sau doua.
  3. Cozonacul se framanta 10-15 min. si se pune la crescut 45 min.
  4. Se iau 2-3 bucati din coca, se fac dreptunghiuri, se intinde, se pune umplutura si se ruleaza; se poate impleti in trei sau in doua.
  5. Se unge cu ou deasupra si se presara zahar mare, se mai lasa sa creasca 20 min.
  6. Umplutura se poate face din fructe confiate, rahat, ciocolata sau se mai poate face dintr-un albus de nuca batut spuma, amestecat cu 1 lingurita de cacao, o ceasca de zahar pudra si o ceasca de nuca tocata marunt.