Mod de preparare Cozonac ieftin

  1. 3 lg. faina+ 1 pahar lapte fierbinte se amesteca.
  2. Se raceste ca de paine, se adauga drojdia si 1 lg. zahar si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  3. Separat se amesteca galbenusurile cu sare, zahar, coaja de lamaie si portocala, rom, ulei, 100 gr. margarina Rama topita,rece.
  4. Se amesteca faina cu restul de lapte caldut, cu galbenusurile si cu maiaua pana nu se mai lipeste de maini, apoi se adauga restul de margarina topita si racita.
  5. Acuma se impatureste.
  6. Se lasa 1/2 h la crescut.
  7. Ptr. umplutura se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, nuca macinata.
  8. Se fac 4 cozonaci.
  9. Se intinde 1/4 din aluat intr-o foaie subtire, se aseaza deasupra 1/4 din albusuri, se ruleaza.
  10. Se pun cozonacii in tavile unse cu margarina.
  11. Se lasa putin sa mai creasca in tava.
  12. Se ung cu ou batut.
  13. Se dau la cuptor pentru 50 de minute.