Mod de preparare Cozonac moldovenesc

  1. Se pune drojdia in putin lapte amestecat cu putina faina, cam o lingurita si se lasa sa creasca.
  2. Un sfert din faina se amesteca cu putin lapte fierbinte pana se face ca o crema.
  3. Dupa cateva minute se amesteca cu drojdia si apoi se lasa sa creasca, acoperind aluatul ca sa stea la caldura.
  4. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat, praful de sare iar cand aluatul a mai crescut se adauga si restul de lapte si faina.
  5. Incepem sa framantam, si adaugam pe rand stafidele , jumatate din albusui batute si margarina Rama topita.
  6. Dupa ce am framantat bine formam o bila mai mare din aluat si il lasam sa creasca cam 2-3 ore.
  7. Se pregatesc formele de cozonac, pe care le ungem cu margarina Rama.
  8. Se rupe o bucata din aluat astfel incat sa umplem tava pana la jumatate, pentru ca ea o sa mai creasca si evitam astfel sa dea pe afara.
  9. Se unge cu galbenus si se baga la cuptor aproximativ o ora.