Mod de preparare Cozonac panettone

  1. Punem la incalzit laptele si, cand e caldut, adaugam Rama si lasam sa se topeasca.
  2. Drojdia o dizolvam in putin lapte, adaugam faina, zaharul, oul, coaja rasa de lamaie, stafidele, migdalele si aromele.
  3. Trebuie sa avem un aluat neted si lucios.
  4. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
  5. Trebuie sa avem 5 cutii de conserve mari pe care le tapetam cu hartie de copt unsa cu Rama.
  6. Cand a crescut aluatul, il mai framantam bine o data, formam 5 bile egale ca marime pe care le punem in conserve.
  7. Lasam sa mai creasca 30 minute.
  8. Inainte sa-i bagam la cuptor facem cate o cruce cu un cutit pe fiecare cozonac.
  9. Ii coacem 45 minute, apoi ii scotem si ii mai lasam 10 minute sa se racoreasca.