Mod de preparare Cozonac pufos umplut

  1. Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 200 gr zahar si 50 gr drojdie.
  2. Lasam la loc caldut sa dospeasca.
  3. Intr-un vas punem cei 1000 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 4 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen.
  4. In acest moment adaugam cele 5 linguri de Rama topita si continuam framantatul pana se lucreaza bine in aluat.
  5. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale.
  6. Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.
  7. Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 250 gr Rama se freaca spuma cu 300 gr zahar, cele 3 plicuri de vanilie si cele 4 linguri cacao.
  8. Aluatul intins se unge cu aceasta crema, fiecare bucata,  se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite.
  9. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata (daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta) si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora.
  10. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.
  11. Dupa ce corzile au dospit, le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial, cam 10 minute la foc tare, apoi reducem focul la minim si lasam la copt pana la proba cu scobitoarea. 
  12. Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc (circa 15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt daca am folosit, si le lasam acoperite pana racesc complet.
  13. Se feliaza si se poate servi.