Mod de preparare Cozonac traditional

  1. Se face maiaua din drojdie, o jumatate de lapte caldut, o lingura de zahar si o lingura de ulei. Se amesteca putin apoi lasa sa inceapa sa creasca. Restul laptelui se amesteca cu zaharul.
  2. Separat se bat ouale cu putina sare. Se cerne faina peste care se adauga ouale batute, esenta, coaja de lamaie, maiaua si laptele. Se amesteca iar cand compozitia devine o coca se amesteca in continuare cu uleiul (caldut).Se lasa la crescut aproape o ora.
  3. Intre timp facem umplutura. Amestecam nuca macinata cu zaharul, laptele , esenta si cacao.
  4. Incalzim cuptorul, iar cand coca a crescut o tindem, pune pe ea umplutura apoi o rulam. Punem totul in tava cu hartie de copt si lasam cozonacul inca odata la crescut pentru 10 minute.Timpul de coacere este de 50-60 minute in functie de cuptorul fiecaruia. Se verifica daca este copt cu ajutorul scobitorii.