Mod de preparare Cozonac traditional pufos

  1. Zaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut.
  2. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare.
  3. Se face maiaua, drojdia se pune intr-un bol cu putina faina si zahar si se framanta cu putin lapte caldut.
  4. Margarina Rama se pune la topit, sa fie la temperatura camerei.
  5. Lamaile se rad peste faina.
  6. Cuptorul trebuie sa fie foarte incins dinainte.
  7. Cand maiaua se umfla se toarna in mijlocul fainii apoi ouale+zaharul vanilat.
  8. Peste faina punem laptele racit si amestecam bine bine.
  9. Din cand in cand, in timpul framantarii, stropeste cu esenta de rom.
  10. Cand margarina topita s-a racit o pui peste aluat si framanti in continuare.
  11. Cand vezi ca framantatul nu mai merge pui ulei, cat sa umpli palma, si framanti pentru a se dezlipi de pe lighean.
  12. Aluatul se rupe din cand in cand.
  13. Cand ies bule si se sparg inseamna ca aluatul este gata.
  14. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de frig. Se framanta cam 40 de min.
  15. La crescut se lasa cam 2 ore si se pune langa cuptor.
  16. Intre timp facem crema de cacao amestecand toate ingredientele.
  17. Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 parti egale si le intindem pe rand in dreptunghiuri.
  18. Aluatul se unge cu crema de cacao, se pun bucati de rahat si se ruleaza.
  19. Se aseaza in tavile de cozonac si lasam la dospit inca 30 de min.
  20. Ouale pentru uns se bat cu putin zahar si cu ele ungem cozonacii.
  21. Se dau la cuptor pana se rumenesc, inainte de a scoate cozonacii facem testul cu scobitoarea.
  22. Imediat dupa ce scoatem cozonacii ii ungem cu apa+zahar.
  23. Este perfect cu un pahar cu vin sau lapte, chiar si dupa o saptamana.