Mod de preparare Cozonaci pufosi

  1. Se amesteca zaharul cu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.
  2. Se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina,se lasa la dospit.
  3. In lighean se cerne faina. Se adauga treptat ouale, maiaua si laptele.
  4. Se amesteca bine pana la omogenizare se adauga uleiul in compozitie pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
  5. Se lasa aluatul la dospit o ora.
  6. Se prepara umplutura cu 3 linguri cu zahar, 2 linguri cacao, nuca si stafide. Se poate pune si rahat de diverse arome.
  7. Se imparte aluatul in 2 parti egale, se intinde si se umplu.
  8. Se ruleaza cozonacii si se pun in forme. Se ung cu un ou, se presara zahar deasupra se mai lasa 10 min. a dospit in forme apoi se dau la cuptor pentu 60 min la foc potrivit.