Mod de preparare Cozonaci pufosi

  1. Se separa albusul de galbenus, se taie rahatul, se rade coaja de la lamaie.
  2. Laptele se pune cu zaharul la incazit (pana devine fierbinte).
  3. Intre timp intr-un castronel se face maiaua, putin zahar (o lingurita de zahar) si drojdia se freaca pana devine moale, se pun patru linguri de lapte si putina faina, se amesteca pana devine o pasta grosuta se lasa sa creasca jumatate de ora.
  4. In faina cernuta se pune sarea, laptele infierbantat, se framanta putin si se lasa sa se racoreaca putin.
  5. Cand s-a racit putin se adauga maiaua, se mai framanta putin, se adauga galbenusurile, se mai framanta putin, se adauga si mirodenile si uleiul, se framanta bine si trebuie sa lasa sa creasca.
  6. Albusurile se bat spuma, se pune cacao si putine esenta de rom si stafidele.
  7. Dupa ce a crescut, coca se imparte in 4, se intinde cate una, se pune compozitia de cacao si rahatul, se ruleaza, se impletesc doua cate doua.
  8. Se pun in tavile unse cu ulei.
  9. Se lasa sa creasca.
  10. Se ung cu ulei si se baga la cuptor.